Nis

CUMHURİYETİMİZİN 100. YIL ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKULUMUZ 4.SINIF ÖĞRENCİLERİ OKUL KORİDORLARINI 100. YILDA 100CUMHURİYET ESERİNİ RESİMLEŞTİREREK SERGİLEDİLER.OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN ZİYARETİNE AÇILAN SOKAK ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Nis

100.YILDA 300 ÖĞRENCİ 100.YIL PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ İLE KIRMIZI BEYAZ T-ŞHİRT LER GİYEREK MARŞLAR EŞLİĞİNDE 100. YIL YAZISINI BAYRAKLA SÜSLEYEREK OLUŞTURDUK

Mrt

Sokak hayvanları için yem ve su bıraktılar.

Hisar İlkokulu öğrencileri sokaklarda yaşayan hayvanlar için sokaklara yem ve su bıraktılar. Öğrenciler; hayvanlar, insanların dilsiz dostlarıdır diyerek sokaklarda ihtiyacı olan hayvanları gözlemlediler. Öğretmenleri eşliğinde uygun yerlere evde atık malzemelerden kendileri hazırladıkları yem ve su kapları bıraktılar. Öğrenciler, sokaktaki dostlarımızın verdiği tepkilerden anlaşılacağı üzere  çok mutlu olduklarını gördüler.

Kütüphanede okuma saati

60.Kütüphaneler haftası kapsamında Hisar İlkokulu 4/B sınıfı öğrencileri ilçe kütüphanesini ziyaret ettiler.

Kütüphane kurallarına ve kitap alma, kitap okuma kurallarına uyarak okuma saati gerçekleştirdiler. Öğrenciler ücretsiz kitap almak için kütüphaneye kayıt yaptırdılar.

Ayrıca kütüphanede kitap okuma yanında zeka oyunları da oynayabileceklerini de öğrendiler.

30 dakika okuma saati yapan öğrenciler, Kütüphane ziyaretinden sonra kütüphaneyi çok beğendiklerini ve okuldan sonraki vakitlerde de kütüphaneye uğrayacaklarını ifade ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Mrt

Okulumuz Öğrencilerine Hisar İlkokulu Konferans salonunda ''Niçin Hoşgelmiş Ramazan?'' adı altında bilgilendirme toplantısı yapıldı.Öğrencilerle Soru - Cevap şeklinde geçen söyleşi eğlenceli bir şekilde öğrencilerin oruç,bayram,Ramazan hakkında sorularını cevaplayan Ramazan ÇEVİK öğretici hikayelerle öğrencilerimizi bilgilendirdi.Yardımlaşmanın önemini vurgulayan Müdür Yardımcımız öğrencilerimizden büyük alkış aldı.

Mrt

Hisar İlkokulu, öğrencilerin yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek amacıyla örnek bir etkinlik gerçekleştirdi. Okul, velilerin katkılarıyla öğrencilerin hazırladığı Ramazan paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Mrt

Öğrenciler uzay havacılık eğitim merkezinde çeşitli eğitimler alarak etkinlikler yaptılar.

Sanal gerçeklikle hazırlanan istasyonlar önce Güneş sistemi, sonrasında Mars'ın yüzeyini, sonrasında uçak, helikopter, sıcak hava balonu ve uzay mekiği gibi çeşitli hava taşıtlarını incelediler.

YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

Gezide gerçek bir uçak kokpitine girerek uçuş elemanlarına dokunarak uçuşun nasıl yapıldığını yaşayarak öğrendiler.

Okul Müdürü Cihat Kardaş bu tarz eğitim gezilerinin sayılarını artıracaklarını öğrencilerin yerinde yaşayarak birebir öğrenmelerin daha etkili olduğunu vurguladı.

TALKFEST PROJEMİZ

Mrt

RenewEd: Learning the Art of Recycling- Geri Dönüşüm Sanatını Öğrenme eTwinning Projesi

EMPATİYLE ENGELLİ BİREYLERİ ANLADIK.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ HİSAR İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN KUTLANDI.

GAZZE VE FİLİSTİN HALKI İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNDUK.

HİSAR İLKOKULU TÜM YILIN ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİ

4-B SINIFI ÖĞRENCİMİZ SEMİH AKKUŞ MEKANİK KLİMA İCAT ETTİ.

4-B SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ AKILLI KUMBARA YAPTILAR.