T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / DOMANİÇ - Hisar İlkokulu

E TWİNNİNG PROJEMİZ

RenewEd: Learning the Art of Recycling- Geri Dönüşüm Sanatını Öğrenme eTwinning Projesi 

10-03-2024

RenewEd: Learning the Art of Recycling- Geri Dönüşüm Sanatını Öğrenme eTwinning Projesi 

 

Okulumuzun ortak olduğu proje, öğrencilerin hem eğlenerek hem de öğrenerek çevre konusunda bilinçlenmelerini amaçlıyor. Projemizde, okulumuz İngilizce öğretmeni Melek Kaynak, öğrencilere atık malzemeleri sanat eserlerine dönüştürme fırsatı sunarak, sürdürülebilirliği ve geri dönüşüm kültürünü benimsetmeyi hedefliyor. Proje kapsamında Türkiye'nin farklı şehirlerinden 10 öğretmenle birlikte, Slovakya, İtalya, Polonya, Hırvatistan,Romanya ve Yunanistan'dan ortaklarla işbirliği sağlanacak. Öğrencilerin dil gelişimleri ile kültürel ve sosyal becerileri de desteklenerek iyi oluş hallerine katkı sağlanacak.

 

Proje kapsamında düzenlenecek etkinlikler arasında geri dönüşüm atölyeleri, sergiler, ve çeşitli sanatsal etkinlikler bulunuyor. Projenin sonunda elde edilen eserler, bir sergi ile paylaşılacak ve geri dönüşüm konusundaki bilinci artırmaya yönelik bir katkı sağlayacak.

 

RenewEd projesi, çocukların sadece çevreye duyarlı bireyler olmalarını değil, aynı zamanda sanatı da sevmelerini hedefleyerek, eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Bu anlamlı proje, çocuklar arasında çevre bilinci oluşturarak gelecek nesiller için daha sürdürülebilir bir dünya yaratmada önemli bir rol oynayacak

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.03.2024 - Güncelleme: 10.03.2024 22:43 - Görüntülenme: 30
  Beğen | 0  kişi beğendi